Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Trpljenje je zdravilno, nas napravi boljše: sočutnejše, prizanesljivejše, razumevajoče, odpornejše (kakor hrast v viharju)." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Kančevci - škofijsko srečanje zakonskih skupin

nedelja, 15.02.2009


Kajti Vaše srce naj se ne vznemirja (Jn 14,1) je bilo geslo našega drugega škofijskega srečanja zakonskih skupin, ki ga je organiziral odbor za družino škofije Murska Sobota.
V Domu duhovnosti v Kančevcih. se je zbralo 35 družin z obeh strani Mure, da en dan preživi skupaj v molitvi, pogovoru in  medsebojnem druženju.
Po uvodnem pozdravu voditeljice odbora za družino in škofa Turnška smo darovali  sveto mašo, katero so oblikovale različne zakonske skupine. Druženje smo po odmoru s kavico
nadaljevali v skupnem razmišljanju o vplivih sodobnih »duhovnih gibanj in trendov«, v katerega nam je dal iztočnico škof msgr. dr. Marjan Turnšek. Razmišljanje in pogovor se je tako dotaknil magije, bioenergetikov, horoskopov, vedeževanja… tistega, kar hoče sodobnega človeka potegniti v individualizem, manipuliranje z drugimi  in v egoizem. Ugotovitev je bila, da vse, kar je dobro in s čimer služimo ljudem in sebi je od Boga: karizme, stigme, s strani Cerkve priznana videnja Marije. Razlikovati duhove je bila in vedno bo naloga vsakega kristjana, ki zavestno in v osebni odločitvi  hodi za Kristusom.
Po skupnem kosilu so otroci staršem predstavili svoje delo v skupinah.  Predšolski in malčki so pod vodstvom s. Lucije Nastran in animatorjev v   svoje srce povabili Jezusa. Starejši pa so pod vodstvom animatorjev v igri in pesmi preživljali vesel čas v medsebojnem spoznavanju in druženju.
Vso srečanje je bilo močno zaznamovano s sodelovanjem zakoncev. En par je pripravil izbor pesmi in jih natisnil, en par je izrezal in izobesil glavno geslo srečanja, nekateri so spremljali pesmi s kitarami, spet druge žene so spekle dobrote za h kavici… Kar nekaj mladih, katerih starši so bili na srečanju, je bilo animatorjev pri otrocih.
Duh sodelovanja in medsebojne povezanosti v življenju po veri in hoji za Jezusom Kristusom je bil močno prisoten in povezovalen.
Tako je bil dan, ki smo ga skupaj preživeli,  res dan, ki ga je naredil Gospod!

Besedilo: Dominika Ros

Zvok in foto: Roman Markrab

Galerija fotografij >>>

Pozdrav: škof msgr. dr. Marjan Turnšek >>>

Pridiga: škof msgr. dr. Marjan Turnšek >>>

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...

Celotni seznam napovedi