Molitve

Molitev za škofijo in škofa

Čast in slava ti, Sveta Trojica,
Bog, ki si ljubezen!
Hvaležni smo Ti za dar soboške škofije, ki si nam jo naklonil po papežu Benediktu! Ko se veselimo tvojega daru, se zavedamo, da je krajevna Cerkev za nas veliko poslanstvo. Prosimo te, spodbudi nas k velikodušnemu sodelovanju s tvojo milostjo in z našim škofom. Njega pa vodi in utrjuj v zvestobi Kristusu.
Z novo evangeljsko gorečnostjo naj sledimo tvoji modrosti vsi: škof, duhovniki, redovniki in redovnice in vse božje ljudstvo. Tako bomo bolj postajali znamenje in orodje odrešenja drug drugemu in vsem ljudem.
Na priprošnjo Božje Matere Marije naj bo življenje naše nove škofije vsak dan bolj v slavo Tebi, Troedini Bog, vsem ljudem pa v zveličanje!
Amen.


Molitev izročitve Božji Materi Mariji

Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križev trpela. Ti si tudi naša mati: tvoja materinska roka nas je varovala skozi vso zgodovino. Tebi izročamo sami sebe, da bi v molitvi in pokori spreminjali svoja srca. Tebi izročamo naše družine, da bi bile odprte za življenje in bi mladim odkrivale duhovne vrednote. Tebi izročamo Cerkev na Slovenskem, da bi v zvestobi evangeliju gradila edinost. Tebi izročamo slovensko domovino, da bi napredovala v luči vere in krščanskega izročila. Tebi izročamo naše rojake po svetu, da bi ostali zvesti Bogu in svoji domovini. Sprejmi nas v svoje varstvo in nas izroči svojemu Sinu Jezusu, našemu Odrešeniku, ki živi in kraljuje vekomaj.
Amen.
Sveta Marija Vnebovzeta, prosi za nas!

MOLITEV ZA PAPEŽA
Ko je papež Benedikt XVI. najavil, da se bo 28. februarja 2013 odpovedal službi Petrovega naslednika, smo povabljeni, da molimo zanj in za izvolitev novega papeža. Molimo lahko tudi sledečo molitev:
Nebeški Oče, zahvaljujemo se ti za dar vere in odrešenja, ki nam ga podarjaš po svoji Cerkvi. Hvaležni smo ti za vse pastirje in pričevalce vere, še posebej za papeže, ki so tvojo Cerkev vodili v zadnjih desetletjih. Hvaležni smo za papeža Benedikta, za njegovega predhodnika blaženega Janeza Pavla II. in druge pastirje vesoljne Cerkve.
Ko v Tvojo in našo Cerkev butajo silni valovi tega sveta, ko Cerkev doživlja tudi notranje krize, se z zaupanjem obračamo k Tebi in Te ponižno prosimo, daj darove Svetega Duha kardinalom, da bodo izbrali papeža, ki bo z modrostjo in pogumom, predvsem pa s svojo svetostjo usmerjal Petrovo barko in vse nas potrjeval v veri. Podeli novemu papežu obilje milosti, da bo vodil Cerkev po Tvoji volji, da bo zmogel kljubovati vsemu, kar ni v skladu s Tvojo sveto voljo. Naj se pod njegovem vodstvom vsi kristjani še bolj oklenemo Tvojega Sina Jezusa Kristusa, vsi drugi pa naj Jezusa spoznajo in sprejmejo za svojega Odrešenika.
Nebeški Oče, poglej na svojo Cerkev in usliši našo molitev za novega papeža, ki Ti jo izročamo po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Tvojem Sinu, ki s Teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.
Marija, Mati Cerkve, prosi za nas!

MOLITEV ZA NOVO EVANGELIZACIJO
Hvala ti, dobri Oče, da te poznamo in se lahko zbiramo v Jezusovem imenu.
Prosimo te, poživi nam vero, da bo postala globoko prepričanje in resnična moč,
ki izhaja iz osebnega srečanja z Jezusom Kristusom.
Daj nam, dobri Oče, da bomo živeli v poslušnosti Svetemu Duhu.
Naj zvesto hodimo za Kristusom, navdušeno in vztrajno odgovarjamo na Božjo besedo in hvaležno uživamo kruh življenja.
Dobri Oče, podpiraj z močjo Duha prizadevanje Cerkve za novo evangelizacijo in nas vodi, da bomo z besedo in s svojim življenjem našim sodobnikom oznanjali Kristusa.
Jezusovi učenci naj se odlikujemo po ljubezni do ubogih in stiskanih,
naj bomo solidarni s potrebnimi in velikodušni v delih usmiljenja,
naj ne molčimo pred zlom in ne podležemo mikom prevladujoče miselnosti.
Po Marijinem zgledu naj v luči vere odkrivamo čudovita Božja dela;
naj bomo pozorni na znamenja časov in postanemo znamenje prisotnosti Vstalega v svetu, 
da bomo z novim navdušenjem služili resnici, pravici in miru.
To prosimo po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Molitev za družine

Sveti Troedini Bog, ti si Ljubezen. Slavimo te in hvalimo, ker si ustvaril družino, da se tvoja ljubezen po njej uresničuje in razširja. Milostno se ozri na družine, da bodo uresničevale tvoj načrt. Daj zakoncem gotovost, da bodo s tvojo pomočjo lahko sprejemali odgovornost. Staršem in starim staršem vlij moči, da bodo z zgledom verskega življenja mladi rod opogumljali za zakonsko in družinsko življenje. Zaceli rane in ozdravi boleče spomine v razbitih in neurejenih družinah. Naj v bolnih, starejših in invalidnih osebah po naših družinah prepoznamo tvoj obraz. Opogumi pare, ki še ne zmorejo zgraditi varnega odnosa in se odločiti za poroko, da to storijo. Izročamo ti fante in dekleta, ki še iščejo življenjskega sopotnika, ter zakonce, ki iz različnih razlogov ne morejo sprejeti življenja. Izročimo naše družine tudi varstvu Marije, Jožefa in drugih zavetnikov. Sprejmi naše prošnje in jih usliši po Kristusu, našem Gospodu. Amen.


Molitev za edinost kristjanov

»Gluhim daje, da slišijo, nemim, da govorijo? (Mr 7,37)

Gospod Jezus, na večer, preden si umrl za nas, si molil, da bi bili vsi Tvoji učenci popolnoma eno, kakor Ti v Očetu in Oče v Tebi. Daj, da bomo živo začutili, kako velika nezvestoba do Tebe je naša razdeljenost. Daj nam iskrenosti, da bomo priznali in obžalovali ravnodušnost, nezaupanje in medsebojno nenaklonjenost, ki se morda skrivajo v nas. Daj nam poguma, da bomo vse to izkoreninili. Nakloni nam, da se vsi zedinimo v tebi, da bi se iz naših src in ustnic neprestano dvigala Tvoja molitev za edinost kristjanov, kakršno hočeš ti. V tebi, ki si popolna Ljubezen, naj najdemo Pot, ki vodi do edinosti v poslušnosti Tvoji Ljubezni in resnici. Amen.


Molitev, ki so jo slovenski škofje potrdili za člane Apostolstva sv. Cirila in Metoda

O Bog, ki si nas po svetih bratih Cirilu in Metodu poklical k edinosti vere, zedini vse kristjane v svoji sveti Cerkvi. Naj bomo v češčenju troedinega Boga vsi narodi na zemlji združeni, kakor so združeni božji izvoljenci v nebesih. Tega te prosimo po zasluženju Jezusa Kristusa, po priprošnji prečiste Device Marije, svetega Cirila in Metoda, svetega Leopolda Mandiča in vseh svetnikov. Amen.


Molitev v pripravi na evharistični kongres

Gospod Jezus, pomagaj nam s svojo milostjo, da se bomo v času priprave na Slovenski evharistični kongres vedno bolj zavzeto in dejavno udeleževali mašne daritve, te z vedno večjo ljubzenijo prejemali v svetem obhajilu in te častili pod podobo kruha kot svojega Odrešenika. Amen.

Prevod v madžarski jezik:
Urunk Jézus Krisztus, segíts kegyelmeddel, hogy a szlovén eucharistikus kongresszusra készülve egyre lelkesebben és tevékenyen vegyünk részt a szentmise áldozatban, téged egyre nagyobb áhitattal vegyünk magunkhoz a szentáldozásban. A kenyér színe alatt pedig mint Megváltónkat tiszteljünk. Ámen.

Prevod v romski jezik:
JEZUS AMARO REJ, POMOŽIN AMENGE HOT OVAHA ANDI AJA CEJT SO MEN KERAS MISTI SLOVENSKI
EVHARISTIČNI KONGRES, HOT PHIRAHA REDNO Z MIŠA REDNO LAHA I OŠDJA, TE AMARO KAMIBE TUKE SIKAVA TELI PODOBA MAROSKRI SAR AMARO REŠITEL. AMEN.


Molitev po evharističnem kongresu

Gospod Jezus, ki iz ljubezni do nas živiš v sveti evharistiji,
zahvaljujemo se ti za vse milosti
slovenskega evharističnega slavja.
Pomagaj nam, da bomo v moči mašne daritve, svetega obhajila
in tvoje nenehne navzočnosti v naših tabernakljih
vedno bolj krščansko živeli
v resnični ljubezni do tebe in vsakega človeka.
Po priprošnji Matere Marije
naj bomo sredi današnjega sveta
sol zemlje in luč sveta.
Amen.

Dnevna molitev na internetu

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 četrtek, 07.09.2023 - ponedeljek, 01.07.2024

Katehetska olimpijada 2023/24

o Božjem služabniku Alojziju Kozarju ob 25-letnici smrti več ...


 nedelja, 04.02.2024 - nedelja, 22.09.2024

Priprava na zakon 2024

V letu 2024 več ...


 sobota, 27.04.2024 - sobota, 31.08.2024

Grad - Molitveni shod

Molitveni shod po Medžugorski duhovnosti več ...


 torek, 21.05.2024 - sobota, 21.12.2024

Halasovi shodi 2024

Halasovi romarski shodi v letu 2024 več ...


 sreda, 29.05.2024

Prva Kozarjeva ura

v Odrancih več ...


 sobota, 01.06.2024

Veliki finale Katehetske olimpijade

v Odrancih več ...


 torek, 25.06.2024

Obletnica rojstva in krsta B.s. Danijela Halasa

na krstni dan, 25. junija v Črensovcih več ...


 sreda, 26.06.2024 - sobota, 29.06.2024

Molitev za nove duhovne poklice

pred praznikom ap. sv. Petra in Pavla več ...


 četrtek, 27.06.2024

Katehetska olimpijada - izlet

po Kozarjevi poti več ...


 torek, 30.07.2024 - torek, 06.08.2024

35. Mladifest

v Medžugorju od 30.7. do 6.8.2024 več ...

Celotni seznam napovedi