Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

KATARINA SIENSKA

29.04.

Rodila se je l. 1347 kot predzadnja od 25 otrok barvarja kož Jakoba Benincasa iz Siene. Ljubka in živahna deklica je že z 12 - leti prišla v spor z domačimi, zlasti z materjo, ki je hotela, da si poišče moža in se ni mogla sprijazniti z njeno namero, da se posveti Bogu. Oče je bil njen zaveznik in tako je s šestnajstimi leti vstopila v tretji red sv. Dominika. Dominikanske tretjerednice niso bile redovnice, temveč pobožne žene, ki so se ravnale po določenih pravilih in so živele med svetom. Nosile so tudi posebno obleko, da so se razlikovale od ostalih žena.

Ko ji je bilo kakih dvajset let, se ji je v videnju prikazal Jezus in ji napovedal, da ji bo v Cerkvi zaupana posebna naloga. Njena skrb za druge je pritegnila pozornost Siencev, nekaj se jih je povezalo v nekakšno skupino učencev (sodniki, poslanci, slikarji, pesniki, rokodelci, redovniki in redovnice). Tista njena posebna naloga je bila, da je pomagala prepričati papeža Gregorja XI., naj se vrne iz francoskega Avignona v Rim. Leta 1376 je to res storil, se je Katarina ponižno vrnila nazaj v rodno Sieno.  Katarina je komaj 33 - letna umrla v Rimu. Papež Pavel VI. ji je leta 1970 podelil naslov cerkvene učiteljice - pred njo je to čast  doletela samo sv. Terezijo Avilsko.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...

Celotni seznam napovedi