Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Resnico o Jezusu je potrebno sprejeti, ne jo odkriti s svojo pametjo, ker je ta preslaba. Petru nista meso in kri razodela resnice, ampak nebeški Oče s svojo milostjo." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

SV. LIDVINA

14.04.

božja trpinka
(15. stoletje)

Rojena l. 1380 blizu Rotterdama kot edina deklica izmed devetih otrok preproste družine. Na svet je prišla na cvetno nedeljo. Starši in bratje so kasneje s ponosom gledali, v kakšno lepotico odrašča njihova Lidvina. Začeli so se oglašati prv snubci, vendar je staršem povedala, da prav nič ne misli na možitev in tako je živela bolj zase. Pozimi leta 1396 je zaradi dolgotrajne bolezni zelo slabela, in ko se je nekoliko popravila, je šla s prijateljicami na drsališče. Padla je tako nerodno, da si je zlomila rebro, to se je zgodilo na svečnico in od tega dne ni več nikoli stopila na tla. V veliki rani se ji napravila bula, kmalu nato je bule dobila po celem telesu.Spala je na golih deskah, ker se ji je posteljnina lepila na rane, kar ji je povzročalo še hujše bolečine. Počasi se je priborila do spoznanja, da njeno trpljenje dobi smisel, če se vda v božjo voljo. Pri tem ji je bil dragocen pomočnik njen spovednik in duhovni voditelj - vemo le, da Bog večkrat izbere ljudi, ki trpijo in se pokorijo za druge.
Umrla je po 38 letih trpljenja, tako je odšla k večnemu počitku v velikem tednu. Časte jo kot zavetnico bolnikov in drsalcev, upodabljajo jo kot s cvetjem ovenčano devico s šopkom in razpelom v roki.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi