Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

PETER CHANEL

28.04.

Rodil se je leta 1803 v lyonski škofiji, že od mladih let ga je mikalo, da bi šel za misijonarja med pogane, ko pa je leta 1827 postal duhovnik, je postala želja še večja. Njegov vzornik je bil sveti arški župnik Janez Vianney, oba sta delovala v isti škofiji. Štiri leta po novi maši je vstopil k maristom (redovna družba, ki je bila ustanovljena z namenom odpravljati duhovno stisko po francoski revoluciji l. 1789, ki je imela tudi apostolsko nalogo: da bi šli njeni redovniki kot misijonarji na otoke Južnega morja) in se začel pripravljati na misijonsko delo v Oceaniji. Na enem izmed teh otokov je začel s svojim delom, s svojim načinom življenja si je pridobil naklonjenost mnogih otočanov, pa tudi veliko smrtnih sovražnikov. Poglavarjev svet starešin se je zbal za svoj ugled pri ljudstvu, zato so misijonarjevim prijateljem nagajali na vse možne načine, jih mučili in požigali njihove revne domove.

Nazadnje se je proti njemu obrnil tudi poglavar Nizliki, ker se je dal njegov sin krstiti. Aprila 1848 so vdrli v misijonarjevo kočo trije poglavarjevi svetovalci, ki so misijonarja najprej pobili s kolom nato mu je eden izmed z motiko razklal lobanjo. Papež Pij XII. ga je leta 1954 prištel med svetnike in ga postavil za zavetnika otokov v Južnem morju.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...

Celotni seznam napovedi