Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veselje bo tako popolno, da bomo nesposobni za vsak občutek maščevalnosti ali privoščljivosti. Vsemu temu se polaga temelj tukaj in sedaj. Kakšno življenje, takšna smrt, kakšna smrt, taka večnost." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

LEONID

22.04.

Leonid je bil oče velikega Origena, ki je dal svoje življenje za Kristusa med preganjanjem  pod cesarjem Septimijem Severom leta 203. Bil je izobražen in premožen mož v egiptovski Aleksandriji in oče sedmerih otrok, ki jih je vzgajal v krščanskem duhu. Posebej se je posvečal vzgoji in poučevanju svojega prvorojenca Origena. Leonid je bil po poklicu učitelj in je skrbel, da so dobili njegovi otroci pouk ne le v svetnih znanostih, marveč tudi v resnicah krščanske vere. Od njih je zahteval - zlasti od najstarejšega Origean, da so se temeljito poglabljali v Sveto pismo. V očetovi šoli so dobili podlago za vse življenje. Origenu je bilo sedemnajst let, ko je izgubil očeta.

V Egiptu so hoteli kristjane popolnoma zatreti. Iz vseh egiptovskih pokrajin so jih gnali v Aleksandrijo, kjer jih je na tisoče izgubilo življenje. Tudi Leonida so zgrabili in ga vrgli v ječo. Vedel je, da mu bodo zaplenili premoženje in da bo družina zaradi tega zapadla v skrajno bedo. Mladi Origen je čutil očetovo skrb, zato mu je pisal v ječo, naj ne bo v skrbeh zanj in naj bo stanoviten. Bil je obglavljen leta 204 in premoženje mu je bilo zaplenjeno. Neka plemenita gospa je podpirala Origena, da se je izšolal in da je skrbel za družino očeta - mučenca.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...

Celotni seznam napovedi