Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Molimo za vse, pri vsem pa vedno iščimo najprej božje kraljestvo, molimo vdano, naša molitev ni nikoli neuslišana, včasih samo drugače, kakor prosimo." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Ostani mi brat - mašna daritev v naravi

sobota, 14.06.2008


 Na prostoru najlepše katedrale, ki jo je zgradila Božja roka (nagovor župnika), v gozdičku pri Lovskem domu v Boračevi pri Radencih je bilo v nedeljo 15. junija zbranih veliko ljudi. Župnija sv. bratov Cirila in Metoda  Radenci je po nekajletnem zatišju zopet organizirala prireditev Dan prijateljstva.
  Sveto mašo, ki so jo obogatili s svojimi glasovi in zvoki pevci otroškega cerkvenega pevskega zbora, komorni zbor Akord, pevke Ingrid, Anja, Julija, pevec Marko Kos ob spremljavi svojega banda, je daroval domači župnik Janko Ivančič v navzočnosti diakona Marjana Pučka.
  Župnik je v nagovoru povedal, da v naravi ni potrebno pridigati, poudaril pa je, da si v letu medkulturnega dialoga moramo biti vsi ne glede na versko prepričanje, strankarsko pripadnost…prijatelji. In to danes smo-zbrani iz različnih občin širom Slovenije in tudi iz tujine, s turisti, ki radi prihajajo v zdraviliško turistični kraj Radenci, prav vsi čutimo prijateljski odnos. Danes moramo biti veseli, kajti prav vesele ljudi Bog najbolj ljubi. V današnjem času, ko vsi nekam drvimo, si moramo najti čas za svoje otroke, sosede, bolne in ostarele, za druženje. V prihodnjih dneh, ko se bodo v počastitev občinskega praznika prirejale številne prireditve in kmalu bo tudi v sosednji župniji Kapela nova maša, teden dni kasneje še v hčerinski cerkvi v Radencih, darovana s strani danes prisotnega diakona Marjana, bo zopet priložnost za druženje, za ohranjanje prijateljstva. Tu moramo biti prisotni.
Zahvalil se je vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali svoj delež k današnjemu slavju
   Spregovoril je tudi radenski župan Mihael Petek, ki je dejal, da je danes težko najti pravega prijatelja, vendar čuti, da smo danes tukaj zbrani zares vsi prijatelji. Župniku Janku je povedal, da je bil sposoben po nekaj deževnih dnevih »poskrbeti » za lepo sončno vreme ter hudomušno pripomnil, naj se v bodoče vsi, ki organizirajo kakšne prireditve po pomoč za lepo vreme zatečejo prav k župniku.
   Lepim mislim in željam župnika in župana sta se pridružila glavna pobudnika tovrstnih srečanj Vladimir Rantaša in Marko Kos ter recitator dr. Kos, nato so prireditev popestrili še nastop tamburaške skupine KUD Bubla, Drotmantraši, duo Falota, za najmanjše so bile organizirane otroške delavnice in igrica lutkovne sekcije Bubla »V nesreči ne pustiš prijatelja«, vrstila so se tekmovanja v vlečenju vrvi, v hitri hoji z vrečami, v namiznem nogometu, manjkalo pa ni niti dobrega vina iz župnijskega vinograda ter brezalkoholnih napitkov Radenske, za jedačo je poskrbela Mesarija Gomboc iz Šratovec.
  Duhovno ubrano srečanje se je nadaljevalo z bogatim srečelovom. Izkupiček od prireditve bo namenjen za plačilo novih že izdobavljenih stolov v cerkvi. Ta dan se je uresničila misel zapisana na lebdečem transparentu pri vhodu na prizorišče pod motom  »Ostani mi brat, bodi z menoj«.


Besedilo in foto: Dani Mauko

Galerija fotografij >>>

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 24.09.2021 - petek, 01.10.2021

Katehetsko pastoralna šola

V oktobru začne s svojim delom katehetsko pastoralna šola več ...


 sobota, 25.09.2021 - nedelja, 26.09.2021

Slomškova nedelja 2021

Hiša dobrega očeta sv. Jožefa več ...


 sreda, 06.10.2021

Pastoralni tečaj 2021

V sredo, 6. oktobra 2021, v Kančevcih več ...


 nedelja, 10.10.2021

Sv. maša za + škofa Jožefa Smeja

V nedeljo, 10. oktobra v Bogojini. več ...

Celotni seznam napovedi