SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Upanje človeka nosi, ga vzdržuje, hrani. In moram celo reči, da upanje človeka zdravi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kje je potekal znanstveni posvet ob 100-letnici združitve?
  v Murski Soboti
  v Črensovcih
  v Ljutomeru
  v Beltincih
  v Veržeju
  v Kančevcih
  v Lendavi
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

ŠKOFOVO PISMO

nedelja, 11.11.2007

Dragi verniki murskosoboške škofije!

Z veliko hvaležnostjo se oziram nazaj v leto in pol življenja naše škofije, ker v njem prepoznavam vedno več sledi Božje ljubezni, dobrote in vodstva njegovega Duha. Z vami se veselim vsakega izraza življenja vere po župnijah. Zato sem hvaležen tudi vam, dragi duhovniki, pastoralni sodelavci in verniki, da z veliko mero pripravljenosti sledite vsem pastoralnim vzpodbudam, še posebej tistim, ki jih je prineslo leto Svetega pisma in v novem pastoralnem letu tudi leto družine. Vse to se dogaja zaradi vas in poglabljanja vašega verskega življenja, seveda pa tudi Bogu v slavo. Zato vas vzpodbujam, da še naprej drug v drugem prebujamo gorečnost za življenje iz veri.
V tem drugem letu delovanja škofije se je že uteklo delo posameznih škofijskih organizmov in potrebno sodelovanje na metropolitanski in vseslovenski ravni. Bogu smo hvaležni za dobre sodelavce na škofijskem ordinariatu in drugih škofijskih ustanovah. Tudi na župnijah je prav, da se veča število dejavnih sodelavcev, saj bomo samo tako izpolnili od Kristusa zaupano nalogo posredovanja evangeljskega izročila in krščanskih vrednot v družbi, zlasti v naših družinah. Rasti želimo tudi v dobrodelnosti, zato smo ustanovili Škofijsko karitas, da bi res nihče, ki je med nami v kakšni stiski, ne ostal brez potrebne pomoči. Za vse to dogajanje potrebuje škofija ljudi in materialno osnovo v obliki prostorov in denarnih sredstev.
Zahvaliti pa se želim tudi stolni župniji Murska Sobota za pripravljenost odstopiti zgradbo na Gregorčičevi 4 v Murski Soboti, ki je postala naš skupni škofijski dom. Seveda je pravično, da ji v zameno pomagamo zgraditi nadomestne prostore za dejavnosti, ki jih je do sedaj izvajala v njej. Za to pomoč in dosedanje ter nadaljnje urejanje prostorov bomo potrebovali več kot milijon evrov. Del za začetek potrebnih sredstev je zagotovila nekdanja mariborska škofija iz skupnega imetja, preostalo pa moramo zbrati sami.
Dragi verniki, vaša darežljivost je bila vedno velika, saj je vse, kar Cerkev ima, pa naj bo v župniji ali v škofiji, dar vernikov; brez te velikodušnosti Cerkev ne bo mogla nikoli živeti. Zato se po letu in pol delovanja nove škofije zaradi teh izrednih potreb obračam na vas z iskreno in ponižno prošnjo, da v nedeljo, 18. novembra 2007, s posebno prostovoljno nabirko pripomorete, da bomo lahko izpeljali vse potrebne korake tudi v letu, ki je pred nami. Naj nas tudi ta dar poveže v odgovorno škofijsko skupnost, saj smo zdaj kot ena velika družina. Rad bi vam položil na srce, da je vse, kar je škofijskega, naša skupna last in služi najpomembnejši stvari za človeka, ki je odnos do Boga in odnosi med nami, ki smo udje skrivnostnega Kristusovega telesa. Ko se vam že v naprej zahvaljujem za vašo velikodušnost ob tej nabirki, se vam zahvaljujem tudi za vse dosedanje darove za delovanje škofije. Skupaj z zahvalo pa vam tudi zagotavljam, da bomo vsa darovana sredstva smotrno uporabili tako, da bo naša škofija lahko vedno bolj v službi evangelizacije, ki nam jo je naročil Gospod Jezus Kristus.
S hvaležnostjo vas blagoslavljam in želim bogat začetek adventnega časa, ki je pred nami!

V Murski Soboti, 29. oktobra 2007    

Vaš škof


+ Marjan Turnšek


- Gospodje župniki, to pismo preberite vernikom v nedeljo, 11. 11. 2007.
- Tudi v župnijskih listih objavite nabirko in pripišite škofijski TRR: 24900 9010017627.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 nedelja, 07.06.2020 - nedelja, 06.12.2020

PRIPRAVA na zakon

Priprava na zakon v Škofiji Murska Sobota po epidemiji več ...


 ponedeljek, 29.06.2020 - torek, 29.12.2020

Prva Kozarjeva ura

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Alojzija Kozarja. več ...


 sobota, 04.07.2020 - torek, 08.12.2020

Molitveni shodi

ob prvih sobotah več ...


 torek, 21.07.2020 - ponedeljek, 21.12.2020

Halasov shod

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Danijela Halasa. več ...


 sobota, 14.11.2020

MLADINSKI FESTIVAL V SLOVENIJI

DOGODEK JE PRESTAVLJEN ZA NEDOLOČEN ČAS več ...

Celotni seznam napovedi