Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Danes hočemo biti vsi zavarovani za starost. Prav, toda ni boljšega in bolj gotovega zavarovanja, kot je dobro vzgojen otrok." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

LURŠKA MATI BOŽJA

11.02.

Na današnji dan se Cerkev spominja prvega prikazanja Matere Božje pastirici Bernardki Soubirous v Lurdu leta 1858. Štirinajstletna Bernardka je 11. februarja 1858 šla s sestro in sosedo nabirat drva k rečici Gavi. Bernardka je nekoliko zaostala in ko je bila pred votlino, je v njej zagledala  čudovito lepo gospo v belem. Gospa jo je smehljaje povabila naprej in skupaj sta molili rožni venec. Ostali dve dekleti nista videli ničesar. Bernardka se je z nekaj dekleti ponovno vrnila v votlino čez tri dni. Gospa se ji je spet prikazala in z njo govorila v lurškem narečju. Dejala ji je, naj naslednjih petnajst dni vsak dan prihaja v votlino. Čeprav so ji branili domači in celo mestne oblasti, se je Bernardka vsak dan vračala k votlini. Ob njej se je zbiralo tudi vedno več radovednežev. V prikazanjih je gospa Bernardki govorila: »Moli za grešnike!« ali »Pokora, pokora, pokora!« Nekoč ji je rekla: »Pojdi k studencu, pij in umij se!« Bernardka je v votlini začela grebsti zemljo in pritekel je vrelec vode, ki od takrat ni usahnil. 25. marca je Bernardka vprašala gospo, kdo je in kako ji je ime. Ta je odgovorila: »Jaz sem Brezmadežno spočetje.« Po tem se je Marija prikazala Bernardki še dvakrat, kasneje pa je Bernardka odšla v samostan usmiljenk v Nevers v osrednji Franciji, kjer je stregla bolnikom, sama pa tudi veliko pretrpela.  Prikazovanja v votlini v Lurdu so močno učinkovala na verni in neverni svet. Na kraju, kjer je Brezmadežna rekla Bernardki, naj postavijo kapelo, je danes veličastna bazilika. Lurd vse do danes ostaja kraj molitve in milosti, ki ga vsako leto obišče na milijone romarjev. Je kraj močne vere, brezmejnega zaupanja v Božjo pomoč, kraj globoke zahvale za prejete darove ter mnogih duhovnih in telesnih ozdravljenj.

Danes godujejo vsi, ki nosijo ime: Marija, Marijan, Marjana, Marja, Mara, Marica, Marička, Marinka, Minka, Micika, Mojca, Mirjam, Mirjana, Maja, Maša.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi