Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veličasten dan bo to, brezmejno radosten, ko bo vse zlo premagano, vsako sovraštvo, celo smrt in začela se bo čudovita bodočnost brez konca." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Murska Sobota: Sv. maša za mlade

petek, 25.10.2019


V petek, 25. oktobra 2019, je bila v murskosoboški stolnici druga sveta maša za mlade. Veseli smo, da je tudi tokrat bila lepo obiskana. Sodelovanje s pesmimi in glasbo so pripravili mladi iz župnije Ljutomer, sodelovanje z uvodi pa so pripravili mladi iz župnije Turnišče. Sv. mašo je vodil voditelj Škofijskega odbora za mladino Aljaž Baša, somaševali pa so dekan lendavske dekanije Boris Kučko, dekan soboške dekanije Ivan Kranjec in ljutomerski župnik Goran Merica.
Pri pridigi smo nadaljevali naša razmišljanja ob knjigi Fultona Sheena: "Ustvarjeni za srečo". Zaustavili smo se pri vprašanju »Kakšen je Bog?« Kakšno so naše podobe o Bogu? Se ga sploh splača slaviti-častiti? Bog je naš Oče, ki nas vzgaja in prijatelj, ki je ob nas, da se lahko naslonimo nanj. Ko slavimo Boga priznavamo njegovo moč, dobroto in resnico; slaviti in častiti Bog je naša pot do njega. Staršem poklonimo darilo iz srca, izkažemo ljubezen, dobroto, ter si s tem gradimo svojo ljubezen, hvaležnost, služenje do njih. Tako je tudi v odnosu do Boga. Bog nas ljubi, ker je v nas delček njegove ljubezni, zaradi njegove ljubezni smo mi ljudje dragoceni. Ljubezen ni v tem, da bi mi ljubili Boga, ampak: ljubezen je v tem, da nas je on prvi vzljubil (prim. 1Jn 4,10). Zaustavili smo se ob problemu, da nam je Bog dober samo takrat, ko nam da tisto kar si želimo. Podobni smo izgubljenemu sinu, ki je očetu dejal »daj mi«, ter je vse pograbil in odšel. Ko se je vrnil in spoznal svojo napako, pa očetu reče, da mu naj oče da samo tisto, kar potrebuje. Bog bo tudi nam namenil tisto, kar najbolj potrebujemo v življenju. Pustiti se je potrebno Bogu, da zategne strune naše osebnosti, ko smo razglašeni, da lahko odkrijemo naše skrite harmonije. Spoznati si želimo Boga, spustimo se na kolena, predajmo se mu, ter se zbližajmo v odnosu z njim, recimo mu »ti«, da bomo lahko spoznali kdo smo mi sami. Ne smemo se pustiti, da bi nam drugi solili pamet, da Boga ni, ali da ne obstaja. To govorijo tisti, ki sami živijo tako, da Boga zanikajo, to jim ne govori um, ampak samo želja, da bi bili brez njega srečni, da bi lahko delali kar si želijo, da bi sebe postavili na prvo mesto. Boga je potrebno slaviti. Ljubimo Boga, ker brez ljubezni ne bomo srečni. Ljubimo ga vsaj v srcu, če ga že ne v delih. On nas ljubi, tudi, če si kdaj to ne zaslužimo. Dajmo priložnost Bogu, da nas ljubi, ne bodimo zaljubljeni sami vase. Bog nas ljubi, tudi mi ga poizkušajmo ljubiti vsak dan, delček po delček.
Po sveti maši smo se še nekaj časa zadržali na skupnem druženju, igranju družabnih iger in klepetu.
Naslednja maša za mlade bo posebna! To bo v soboto 23. novembra 2019 ob 18. uri. Sodelovanje s pesmimi in glasbo pripravijo mladi iz župnije Radenci, sodelovanje z uvodi pa mladi iz župnije Martjanci. Pri sveti maši bo gospod škof sprejel kip Kraljice Miru iz Međugorja, ki ga pošilja župnik iz Međugorja vsem župnijam naše škofije, da se bomo zbirali k molitvi, ter k pripravi na mladinski festival, ki bo od 15.-17. maja 2020 v Murski Soboti. Po maši bo tudi kratka procesija.

Zapisali: mladi iz Murske Sobote
Fotografije: s. Martina Golavšek

FOTOGRAFIJE

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 nedelja, 28.11.2021 - petek, 24.12.2021

Advent

ADVENT začenjamo s praznovanjem prve adventne nedelje, ki bo letos  28. novembra več ...


 sobota, 04.12.2021 - ponedeljek, 01.08.2022

Dogodki za mladino

ŠOM pripravlja dogajanja za mlade več ...

Celotni seznam napovedi