2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Spletni večer za mlade

sobota, 28.11.2020


28. novembra 2020 je preko spletne aplikacije Zoom v sklopu spletnih večerov za mlade #Doživeto potekalo srečanje z naslovom #DelimUpanje. Tokratna gostja je bila sestra Martina Golavšek. Pričevala je o pomoči, moči in zaupanju v Boga. Z mladimi je delila tudi svojo izkušnjo prostovoljne pomoči v času koronavirusa.
Sestra Martina je ob fotografijah mladim najprej spregovorila o svojem odraščanju. Spregovorila je o družini, svoji poti v osnovno šolo in nadaljnjem šolanju. Mlade je še posebej nagovorila fotografija njene družine, saj je sestra povedala, da je to ena izmed redkih fotografij, na kateri so kot cela družina skupaj.  Povedala je, da je po navadi zelo dolgo hodila iz šole. Na poti domov se je namreč zelo pogosto zagovorila s prijatelji. Njena pot v srednjo šolo je pa bila še daljša, saj ja morala hoditi še dlje. Najprej do avtobusne postaje, nato pa z avtobusom do šole. Ob koncu srednje šole je začutila Božji klic, kot njen brat, ki je postal duhovnik, in že hotela vstopiti v samostan, a so ji rekli, da je bila premlada. Ko je zopet začutila Božji klic, se je začela pripravljati na zaobljube. Nekega dne, ko je bila v Rimu, pa je začutila, da jo Bog nagovarja, da naj pokliče domov. Ko je zvečer poklicala domov, ji je mama rekla, da je oče hudo bolan in se bliža smrti. Sestra je nato hitro odšla domov in bila do smrti vedno ob njemu. Nato se je vrnila v Rim in naredila zaobljube.
V tretjem delu je sestra spregovorila o svojem delu z mladimi in izkušnjo prostovoljstva med pandemijo koronavirusa. Spegovorila je o svojem delu z mladimi iz Bleda in Murske Sobote. S slednjimi je namreč v zadnjih letih preživela največ časa. Nato je opisala svoj dan v skupnosti na Bledu in spregovorila o svoji izkušnji prostovoljnega dela v domu starejših. Sestra je spregovorila o temu, da se je lahko prav vsakemu ostarelemu posvetila in se z njim pogovarjala. Še posebej je izpostavila svojo izkušnjo z gospo, ki je trdila, da je brez greha. Sestra se je tudi z njo veliko pogovarjala in ji Boga približala celo tako zelo, da je gospa opravila tudi zakrament svete spovedi. Mladim je še povedala, da je med delom s starejšimi začutila veliko strahu. Razkrila je, da je bilo varovance doma starejših zelo strah pred njim zelo nevarnim virusom.
Pogovoru s sestro je sledil blagoslov adventnih večkov. Blagoslovil jih je murskosoboški kaplan Aljaž, sestra Martina pa je med molitvijo nagovorila mlade.
Mlade, ki so se dogodka udeležili, je najbolj nagovorila sestrina neverjetna vera in njeno zaupanje v Boga.
Sestra Martina, hvala Vam za to pričevanje, ki je nagovorilo prav vsakogar!
Zapisala: Anamarija Kelenc

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi