2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

#DelimUpanje

torek, 03.11.2020


#DelimUpanje – spletni večer za mlade škofije Murska Sobota

 

Glede na trenutne razmere smo se v Škofijskem odboru za mladino Murska Sobota odločili, da z našimi dogodki nadaljujemo na spletu. Tako smo s prvim večerom začeli v soboto, 31. 10. 2020 na predvečer praznika vseh svetih in ga poimenovali #DelimUpanje. S projektom #DelimUpanje smo začeli že v prvem valu koronavirusa, ko smo med mladimi in populacijo nasploh začutili veliko pomanjkanje upanja in dobrih, srčnih zgodb. Takrat smo mlade spodbudili, da nam pošljejo svoje zgodbe upanja, svoja pričevanja, kjer so v preizkušnjah ohranili pogum in utrdili osebno vero. Sedaj smo se odločili, da z delitvijo upanja nadaljujemo v okviru spletnih večerov, kjer se bomo srečevali s tematikami – duhovno, družabno, doživeto. V vsem skupaj pa bomo iskali in delili upanje in zaupanje v Božji objem.

Na prvem srečanju smo tako pripravili večer adoracije z molitvijo in pesmijo pred Najsvetejšim, ki jo je vodil stolni kaplan Aljaž Baša. Pred tem nas je s svojim obiskom presenetil še g. škof Peter Štumpf in mlade nagovoril s pogumnim ter upanja polnim sporočilom, da smo prav vsi na poti proti svetosti, kjer Bog z odprtimi rokami čaka vsakega izmed nas. Opogumil nas je tudi z zgledom življenja mladega Carla Acutisa, ki ga je papež pred kratkim razglasil za blaženega. Prilagamo nekaj besed, ki nam jih je zaupal:

Praznik vseh svetnikov je tudi praznik današnje mladine! Za nove čase novi svetniki. Božji evangelij je sodoben: Duh oblikuje nove obraze. Vstopili smo v dobo svetosti za izgubljene. Čas velike bede je čas velikega usmiljenja. /…/ Svetnik je: tisti, čigar srce se odpira nebesom, postane ta nebesa in Bog prebiva pri njem. Svetnik nas priganja: Vstani, brat in sestra, ne utrudi se. Nadaljuj pot, ne sam, z Bogom!

Škofu se še enkrat zahvaljujemo za njegovo prisotnost in besede spodbude, kaplanu Aljažu za duhovno okrepitev pred Najsvetejšim in vsem mladim, ki so se nam pridružili. Čeprav smo se tokrat videli na daljavo, pa Bog vseeno nagovarja naša srca in nam podarja svoj mir, upanje ter ljubezen. Že sedaj se z velikim veseljem oziroma v dogodke, ki so pred nami in se Bogu zahvaljujemo za tudi za ta čas preizkušenj. Sedaj je čas, da izkoristimo trenutek, ki nam je podarjen, saj Bog v vsaki sekundi čaka na nas in nas spodbuja v delu za dobro sočloveka.

O prihodnjih dogodkih #DelimUpanje bomo še naprej aktivno obveščali na naši fb skupini, strani in spletni strani ŠOM-a, ki prihaja zelo kmalu. In ne pozabimo deliti upanja naprej.

 

Besedilo: Monika Ivančič, ŠOM MS

Foto: ŠOM MS, Zajem zaslona

 

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi