Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Kdor je bil kdaj hudo lačen - ima sočutje z lačnimi. Bolnik najbolj razume bolnika. Trpini so najbolj velikodušni. Ubogi najbolj radodarni." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Prva sobota - škofijski misijon

sobota, 04.06.2016


Vsaka prva sobota v mesecu usmerja naš pogled k nebeški Materi Mariji. Za to si prizadevamo tudi v času škofijskega misijona. V maju je pred nami podoba Marije, Matere Cerkve. Verniki smo se zbrali k bogoslužju in počastili Marijo. Ob njenem zgledu smo se odločili, da si bomo še bolj prizadevali za lepo, sveto življenje. Pri tem prizadevanju nas krepi njena priprošnja.

Odpiram vrata Kristusu
in Njej, ki Mati Cerkve je,
poslušala je Sinov glas,
pod plaščem svojim čuva nas.Nagovor:
"V naši škofiji imamo več cerkva, ki so posvečene nebeški Materi Mariji. Nimamo pa cerkve, ki bi bila posvečene Mariji, Materi Cerkve. A vendar imamo svet kraj, kjer nam je ta Marijina vloga zelo blizu. To je klariški samostan Marije, Matere Cerkve v Turnišču. Sestre klarise so želele, da je njihov tretji samostan v Sloveniji posvečen tej skrivnosti, da bi vsi ljudje še bolj čutili, da nam je nebeška Mati blizu, da je pri njej naše zavetje, da bi pogosto prihajali k svoji Materi in k njenemu Sinu Jezusu.
Na binkoštni ponedeljek obhajamo praznik Marije, Matere Cerkve in poslušamo evangeljski odlomek, ko je Jezus na križu svojo Mater Marijo izročil apostolu Janezu in vsem nam. ?Glej, tvoj sin,? je Jezus rekel Mariji. Janezu pa: ?Glej, tvoja Mati.? Kakor je Marija sprejela in izpolnila Božjo voljo ob oznanjenju, tako je zdaj sprejela in izpolnila Jezusovo voljo. ?Ko so apostoli pričakovali obljubljenega Svetega Duha, je svoje molitve pridruževala prošnjam učencev in tako postala vzornica Cerkve, ki moli,? molimo v hvalospevu na ta praznik.
?Glej, tvoja Mati!? kliče Jezus tudi nam. Glej, tvoja Mati posluša Božjo besedo, jo premišljuje in ohranja v svojem srcu.
Glej, tvoja Mati je ponižna dekla Gospodova, ki v polnosti sprejema in izpolnjuje Božjo voljo.
Glej, tvoja Mati moli, slavi Najvišjega, ki ji je storil velike reči in je njegovo ime sveto.
Glej, tvoja Mati pomaga ostareli sorodnici Elizabeti in te s svojim zgledom spodbuja, da delaš dobro, predvsem ostarelim in onemoglim.
Glej, tvoja Mati z ljubeznijo sprejema in varuje Dete Jezusa, ga prinaša v tempelj, ga izroča Najvišjemu, sprejema pa tudi meč bolečin, ki bo presunil njeno srce.
Glej, tvoja Mati išče dvanajstletnega Jezusa, ga ne prepušča usodi, ulici, obenem pa sprejema njegove besede, da mora biti v hiši svojega Očeta.
Glej, tvoja Mati spremlja Sina na njegovem križevem potu, spremlja pa tudi svoje duhovne sinove in hčere v njihovem trpljenju, v bolečinah in v preizkušnjah.
Glej, tvoja Mati pogumno stoji pod križem svojega Sina in stoji ob svojih duhovnih sinovih in hčerah, ko odhajajo v večnost, če jo le hočejo sprejeti.
Glej, tvoja Mati ti prihaja naproti v Lurdu, v Fatimi, na Brezjah, na Ptujski Gori, pa seveda tudi v Turnišču, pri Gradu, v Apačah in v vsakem svetišču, kjer ji damo prostor.
Cerkve ni brez Jezusa, pa tudi ne brez Matere Marije. Brez nas, brez našega dejavnega življenja, brez naše vere, brez naše ljubezni do Boga, do Marije, do naših bližnjih, pa je Cerkev okrnjena. Prosimo Marijo, Mater Cerkve, naj nam pri svojem Sinu Jezusu izprosi milost, da bomo živi in dejavni člani Cerkve, nekoč pa skupaj z Jezusom, Marijo in svetniki v nebesih." Lojze Kozar ml., Odprite vrata Kristusu

ŠKOFIJSKI MISIJON

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi