Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Duhovnikom je Bog zaupal v oskrbovanje največji zaklda, ki ga imamo ljudje na tem svetu, to je vero." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti bodo Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

Ekumenska bogoslužja v škofiji

Molitvena osmina za edinost kristjanov bo od 18. do 25. januarja 2012 potekala pod geslom "Vsi bomo spremenjeni v moči zmage našega Gospoda Jezusa Kristusa" (1 kor 15,51-58)

 

 Ekumenska bogoslužja v Škofiji Murska Sobota:

- Ekumensko molitveno srečanje v Taizejskem duhu bo v soboto, 21. januarja 2011 ob 19. uri v Lendavi

?Mislim, da od svoje mladosti naprej nisem nikdar izgubil občutka, da je življenje v skupnosti lahko znak, da je Bog ljubezen in samo ljubezen. Počasi je v meni raslo prepričanje, da je nujno ustvariti skupnost ljudi, ki bodo odločeni darovati celo življenje in ki bodo vedno poskušali razumeti drug drugega ter živeti v spravi; skupnost, kjer bosta dobrota srca in preprostost v središču vsega?. S temi besedami je brat Roger opisal delovanje Taizejske skupnosti ob katerem se je izoblikovala tudi posebna oblika molitve, ki jo poimenujemo Taizejska. Ta molitev povezuje med sabo tudi vse kristjane in v tednu molitve za edinost se bomo kristjani zbrali na Taizejski molitvi v župniji Lendava v soboto, 21. januarja 2011 ob 19. uri. Z nami bosta molila naš škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf in evangeličanski škof mag. Geza Erniša. Želja vseh kristjanov je, da bi naša škofija vedno bolj ostajala ?Taizejska skupnost? - skupnost, kjer sta dobrota srca, preprostost in medsebojno razumevanje v središču vsega. 

Ekumensko bogoslužje v Murski Soboti bo v nedeljo, 22. januarja 2012, ob 10.00 v tamkajšnji evangeličanski cerkvi v sodelovanju s katoličani, evangeličani in binkoštniki.

Ekumensko bogoslužje v Gornjih Slavečih bo v nedeljo, 22. januarja 2012, ob 10.30 uri v tamkajšnji evangeličanski cerkvi. Sodelujejo katoličani župnij Sv. Jurij v Prekmurju in Kuzma, ter evangeličani.

Ekumensko bogoslužje pri Gradu na Goričkem bo v nedeljo, 22. januarja 2011, ob 10.00 v katoliški cerkvi.

Ekumensko bogoslužje v Apačah bo v nedeljo, 22. januarja 2012, ob 11.30 v katoliški cerkvi.

Ekumensko bogoslužje v Bodoncih bo v nedeljo, 29. januarja 2012, ob 10.00 v evangeličanski cerkvi.

MOLITEV ZA EDINOST

Gospod Jezus, na večer, preden si umrl za nas, si molil, da bi bili vsi Tvoji učenci popolnoma eno, kakor Ti v Očetu in Oče v Tebi. Daj, da bomo živo začutili, kako velika nezvestoba do Tebe je naša razdeljenost. Daj nam iskrenosti, da bomo priznali in obžalovali ravnodušnost, nezaupanje in medsebojno nenaklonjenost, ki se morda skrivajo v nas. Daj nam poguma, da bomo vse to izkoreninili. Nakloni nam, da se vse zedinimo v Tebi, da bi se iz naših src in ustnic neprestano dvogala Tvoja molitev za edinost kristjanov, kakršno Ti hočeš. V tebi, ki si popolna Ljubezen, naj najdemo Pot, ki vodi do edinosti v poslušnosti Tvoji ljubezni in Resnici. Amen.

 NEKATERE USTANOVE, KI SI V CERKVI PRIZADEVAJO ZA EDINOST KRISTJANOV

EKUMENSKI DOGODKI V CERKVI NA SLOVENSKEM

 


Molitvena osmina za edinost kristjanov - knjižica
Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 petek, 19.03.2021 - sobota, 26.06.2021

Začetek Leta družine

Papež Frančišek napovedal začetek Leta družine Amoris Laetite več ...


 petek, 07.05.2021 - sobota, 15.05.2021

Priprava na zakon

preko Zooma več ...

Celotni seznam napovedi