Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Veličasten dan bo to, brezmejno radosten, ko bo vse zlo premagano, vsako sovraštvo, celo smrt in začela se bo čudovita bodočnost brez konca." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2021 ?
  30
  40
  48
  50
  53
  60
  77
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Škofova zahvala ob zahvalni nedelji

nedelja, 04.11.2012


Moja leta je obiskal očak Abraham. Tako tudi zame velja, da je mladost tista pomanjkljivost v predstojniški službi, ki jo na žalost hitro izgubiš. Bogu hvala za 50 let življenja, od katerih se je več kot polovica iztekla v nepreklicno večnost v salezijanskem, duhovniškem in sedaj že šest let škofovskem služenju. Hvala sobratom in mnogim dobrim ljudem za bližino v molitvi!
Bogu hvala za posluh sester klaris, ki se niso branile uslišati moje prošnje in priti v Turnišče molit in pričevat evangelij. Sestre, hvala za žrtve ob prihodu, ko še ni bilo postorjeno vse potrebno za vaše bivanje in za potrpežljivost ter odpuščanje tistim, ki še ne razumejo namena vašega prihoda!
Hvala vsem dobrotnikom, birmancem in veroučencem, duhovnikom, delavcem, prostovoljcem, tudi mladim, za darove in mnoge prostovoljne ure dela v samostanu sester klaris! Vaša plemenita solidarnost vse bolj dobiva končno podobo na tem posvečenem kraju.
Suša nas je tudi letos opozorila, da nismo gospodarji narave. Samo Bog daje rast. Pridelki in sadovi prihajajo iz njegovih stvariteljskih rok. Čeprav jih je manj, so toliko bolj dragoceni in zaželjeni. Bogu hvala za vsakdanji kruh! Kmetom, delavcem, obrtnikom,  uradnikom, učiteljem in vzgojiteljem hvala za krvave žulje, za znoj in napore! Da ne bi obupali in se utrudili, uživajte v okrepčilo Jezusov kruh z oltarja.
Z menoj delijo bremena in skrbi generalni vikar, sodelavci na škofiji, dekani, župniki in kaplani, duhovni pomočniki. Hvala vam, dragi sobratje za vdanost in zvestobo v službi!
Hvala sobratje duhovniki, da ste s srcem prisluhnili moji stiski in s svojim plemenitim darom ali posojilom zmanjšali ekonomska bremena škofije!
Bratje redovniki, sestre redovnice, katehistinje, kateheti in drugi župnijski sodelavci, Cerkvi podarjate svojo ljubezen z oznanjevanjem, izpovedovanjem in pričevanjem vere. Hvala za vzgled evangeljskih učencev!
Bog se je ponovno ozrl na našo škofijo in poklical dva nova bogoslovca ter posvetil enega diakona. Hvala tem mladim fantom, da so se odzvali na Božji klic!
Hvala dobrim in skrbnim bratom in sestram, da z darovi svetih maš in drugimi dobrimi nameni omogočate nam duhovnikom dostojno življenje, pastoralno delo in vzdrževanje cerkvenih stavb! Oprostite nam občasno pomanjkljivo hvaležnost ali nerodnost, ko nismo pričevalno ravnali z vašimi darovi!
Živimo čas nemira in negotovosti. Hvala skritim in nepoznanim molivcem, ostarelim in bolnim, ki z molitvijo ter Bogu podarjenim trpljenjem hrabrite škofa in duhovnike ter kličete Božjega blagoslova na vso škofijo!
Hvaljen Bog, Gospod vesoljstva, po tvoji dobroti smo prejeli življenje, kruh in vino za mizo in oltar. Bodi hvaljen za vse ljudi, ki si jih poklical v ta prostor med Srebrnim bregom na Goričkem in Razkrižjem v Prlekiji do Apač v Slovenskih goricah. Tudi soboška škofija naj ob zahvalni nedelji lomi Kruh zahvale in poje: Tebe Boga hvalimo?


                                                                                                msgr. dr. Peter Štumpf
                                                                                                  murskosoboški škof

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...


 nedelja, 28.11.2021 - petek, 24.12.2021

Advent

ADVENT začenjamo s praznovanjem prve adventne nedelje, ki bo letos  28. novembra več ...


 sobota, 04.12.2021 - ponedeljek, 01.08.2022

Dogodki za mladino

ŠOM pripravlja dogajanja za mlade več ...

Celotni seznam napovedi