2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Tukaj sem, Gospod, poklical si me

torek, 07.08.2012


Tukaj sem, Gospod, poklical si me

Tako je odgovoril deček Samuel na Gospodov klic. Zagotovo je prav tako odgovoril vsak, ki ga je Gospod poklical v svojo sveto službo. Tako smo odgovorile Gospodu tudi sestre klarise, ko smo se s slovesnimi zaobljubami obvezale, da bomo hodile za našim Odrešenikom in Njegovo sveto Materjo, da bomo vedno poslušale Gospodov klic in spolnjevale Njegovo sveto voljo. V notranji gotovosti, da nas je Gospod po vašem ? zdaj tudi našem ? g. škofu dr. Petru Štumpfu poklical v vašo, našo škofijo, smo odgovorile na to povabilo ? in zdaj smo tu, pri vas, pri Mariji pod logom v Turnišču.
V iskreni hvaležnosti Gospodu in Mariji, da smo že dober mesec tukaj, ob novem tabernaklju v osrednjem romarskem kraju soboške škofije, ki je po stoletnem hrepenenju dočakala prvi kontemplativni samostan na svojem ozemlju, se ? v svojem imenu in v imenu vseh sosester ? najlepše zahvaljujem tudi vam vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu, da smo zdaj med vami in da ste nas tako lepo sprejeli medse.
Prav od srca se zahvaljujem g. škofu dr. Štumpfu za povabilo in skrb, da so nas verniki po župnijah lahko spoznali preko katehez, predvsem pa, da nam ves čas očetovsko stoji ob strani; hvala g. škofu dr. Jožefu Smeju, da je prižgal večno lučko, g. župniku Robertu Brestu in drugim številnim duhovnikom, redovnikom in redovnicam za dobrohoten sprejem, župniji Turnišče za podarjeno nekdanje župnišče z vrtom ? ki je zdaj naš novi samostan ? in vsem številnim dobrotnikom.
Posebno se zahvaljujem g. župniku Brestu za naklonjenost, veliko požrtvovalnost in izjemno delo, ki ga je opravil, g. Antonu Kolariču in g. Damjanu Korenu iz podjetja Atrij za izdelavo načrtov, gradbenemu podjetju Maučec za izvedbo zidarskih in tesarskih del, g. ing. Antonu Utroši za nadzor del, škofijskemu ekonomu g. Alojzu Benkoviču, županu g. Slavku Režonji in vsem, ki so priskrbeli dovoljenja za obnovo, g. Jožetu Dravcu in vsem, ki ste pomagali in pomagate pri obnovi hiše; hvala prostovoljcem in mladim iz župnij naše škofije, ki ste podarili svoj čas in nam z delom z lastnimi rokami prihranili kar nekaj stroškov, hvala birmancem in vsem, ki ste zbirali darove, hvala vam, dragi prekmurski rojaki, pa tudi vsem drugim mnogim dobrotnikom in vsem, ki sodelujete z molitvijo in kakorkoli.

Ob našem prihodu med vas, 28. rožnika 2012, ste nas sprejeli tako prisrčno, s toliko dobrohotnosti, širine in veselja, da ste nas vse ganljivo presenetili. Hvala vsem, ki ste pripravili lepo in duhovno bogato bogoslužje, vsem, ki ste pletli vence in čudovito okrasili naš novi skupni dom ? kjer vas odslej Jezus vedno pričakuje ? in prijazno pogostili vse, ki so prišli k slovesnosti. Topla zahvala tudi Emici Vnuk, ki je ob našem prihodu za Turniško Marijo sešila novo ? ?klariško? obleko. Iskreno lahko rečem, da ste že v času priprave na naš prihod resnično presegli vsa naša pričakovanja. Prisrčna zahvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da ste nas že pred našim prihodom vsaj malo spoznali, predvsem Pastoralni službi v Murski Soboti, Klavdiji Dominko, g. Lojzetu Kozarju in drugim za pripravo katehez, podobic, zloženke, ? hvala Tiskarni Klar za tiskanje.

Prav posebej smo vesele, da vas že veliko moli z nami v kapeli Marije Matere Cerkve; kar precej vas prihaja k jutranji sveti maši in vsako nedeljo mnogi pridete k Jezusu v Najsvetejšem zakramentu. Naj vam On podeli svoj mir in nov pogum za življenjske boje.
Upam, da se bomo spet srečali ob sklepu Klarinega leta. Potem, ko bomo dokončno uredili kapelo in bo čez dan vedno izpostavljeno Najsvetejše, pa boste lahko prihajali vse dneve k skupni molitvi s sestrami in na tihi pogovor s Kristusom. Veselimo se vas.
Naj vam usmiljeni Gospod povrne vašo dobroto. Naj vas vedno in povsod spremlja tudi Marija Mati Cerkve, vam izprosi obilo milosti in vas s svojim Božjim Sinom blagoslavlja.

Za vas molimo hvaležne sestre klarise.

s. M. Katarina Ambrož, OSC, opatinja

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 sobota, 01.01.2022 - sobota, 31.12.2022

Maševanje in spovedovanje škofa dr. Petra Štumpfa

v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti več ...


 sobota, 01.01.2022 - sobota, 31.12.2022

Dom duhovnosti v Kančevcih

Programi v letu 2022 več ...


 nedelja, 08.05.2022 - nedelja, 25.09.2022

Murska Sobota: Priprava na zakon v letu 2022

v Murski Soboti več ...


 sobota, 21.05.2022 - sreda, 21.12.2022

Halasovi shodi 2022

Nadaljujejo se Halasovi shodi ... več ...


 sobota, 28.05.2022 - ponedeljek, 01.08.2022

Dogodki za mladino

ŠOM pripravlja dogajanja za mlade več ...


 sobota, 25.06.2022

Obletnica rojstva in krsta B.sl. Danijela Halasa

Obletnico rojstva in krsta Božjega služabnika Danijela Halasa bomo obhajali v soboto,  25. junija 2022. več ...

Celotni seznam napovedi