2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Škof Štumpf: Poslanstvo katoliškega novinarja je neke vrste duhovni poklic

četrtek, 26.01.2012


V Hiši kruha ob uršulinskem samostanu pri Svetem Duhu nad Škofjo Loko se je sklenilo dvodnevno študijsko posvetovanje katoliških novinarjev in drugih medijskih sodelavcev, ki ga je organizirala Komisija za sredstva družbenega obveščanja pri Slovenski škofovski konferenci.

Zbrane so nagovorili voditelj Komisije murskosoboški škof Peter Štumpf, p. Branko Cestnik in generalni tajnik škofovske konference Andrej Saje. Srečanje je bilo posvečeno strateškemu načrtu nove evangelizacije v Cerkvi na Slovenskem in vlogi katoliških medijev pri njegovem uresničevanju.

?Srečanje katoliških novinarjev je srečanje v veri. Zelo pomembno je, da se zavedamo, da je tudi poslanstvo katoliškega novinarja neke vrste duhovni poklic. Pomeni, da nas Bog obdarja z močjo svojega Svetega Duha zato, da bi ljudem sporočali upanje, ki nam ga daje evangelij v vseh situacijah življenja. Gre torej za sporočanje upanja in informiranje o Jezusu, o Cerkvi znotraj te družbe, v kateri živimo,? je po srečanju za naš radio povedal škof Štumpf in dodal, da je dobra novica vedno novica o resnici. ?Resnico moramo podajati v zlati skodeli ljubezni,? je dejal. Želi si tudi, da bi bila ?veselje in dobra novica izraz naših katoliških medijev.? ?Katoliški mediji morajo biti vedno potopljeni v družbeno dogajanje. Družbeno dogajanje pa je nujno tudi politično. Tudi v odnosu do politike naj imajo katoliški mediji vedno v ospredju človeka, njegovo dostojanstvo, njegovo podobnost Bogu, ne glede kam in komu pripada, v kateri stranki je. Ta človek ima svoje ime in tudi svoje poslanstvo. Bog ga je postavil v ta prostor, da izpolni Božji poklic, eni se tega zavedajo, drugi ne,? je še dejal škof Štumpf.

Več na spletni strani radia Ognjišče

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 08.12.2020 - sreda, 08.12.2021

Leto svetega Jožefa

Papež z apostolskim pismom Patris corde napovedal Leto svetega Jožefa več ...

Celotni seznam napovedi