Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Ali ni čudež, da ta mrtva zemlja hrani vse živo: toliko vrst rastlinstva, živalstva, 6 milijard ljudi. Vsak dan mora zrasti toliko hrane, da se vse to nasiti. Človek se baha, da on ustvarja, v resnici kvečjemu sadi, zaliva, pobira sadeža ? rast pa daje Bog, ki je vse ustvaril. Čudežna pomnožitev kruha v puščavi je pred našimi očmi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Pod katerim geslom obhajamo 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom?
  Prekmurje živi
  V srcu Prekmurja
  Zlati mostovi
  Skupaj čez zlati most
  Odprite vrata Kristusu
  Stopinje do ljudi
rezultati anket

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  
januar  februar  marec  april  maj  junij  
julij  avgust  september  oktober  november  december  

Turnišče - molitveni dan za duhovne poklice

sobota, 10.09.2011


V soboto, 10. septembra 2011 smo se v okviru vseslovenskega molitvenega dneva za duhovne poklice, ki je potekal pod geslom »Vi ste sol zemlje« (Mt 5,13), duhovniki, redovniki, redovnice, bogoslovci in verniki murskosoboške škofije zbrali v škofijskem romarskem svetišču Marije vnebovzete v Turnišču. Molitveni dan se je začel s srečanjem za ministrante, ki sta ga v veroučni učilnici vodila Goran Merica in Ivan Turk. Po skupni molitvi ter pričevanju duhovnika in redovnice jih je nagovoril škof msgr. dr. Peter Štumpf. Vzporedno s srečanjem ministrantov je v župnijski cerkvi potekala molitvena ura za duhovne poklice, ki jo je vodil škofijski referent za duhovne poklice Srečko Fras. Z branjem so sodelovali predstavniki župnij Martjanci, Bakovci, Bogojina in sestre Frančiškanke Brezmadežnega spočetja iz župnije Veržej.
Sledila je sveta maša, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval škof ordinarij. Lendavski dekan Lojze Kozar je v uvodnem nagovoru spomnil na peto obletnico škofovskega posvečenja, ki jo škof msgr. Peter Štumpf obhaja ravno danes. Zato je škofu izrekel čestitke in vzpodbudil k molitvi za škofa in soboško škofijo.
Škof ordinarij je v pridigi najprej pozdravil vse navzoče ter kandidata za prejem diakonskega in duhovniškega posvečenja bogoslovca Borisa Kučka. »Z daritvijo svete maše stopamo v območje Sv. Duha, ki po posvečenih služabnikih prihaja med nas.« Škof je povedal, da se letos za bogoslovje ni prijavil še noben fant iz naše škofije. Je pa izrekel veselje nad tistimi, ki so se Gospodovemu klicu že odzvali. Povabil je k vztrajni molitvi, da bi Bog dal tistim, ki jih kliče dovolj moči in poguma … »Bog se ne odziva na človekovo slabost, ampak kliče fante in dekleta, da bi sledili njegovemu klici, da bi bili Gospodovi.« Škof je ob sklepu pridige prebral pismo sester klaris, ki so zapisale, da molijo za soboško škofijo in za nove duhovne poklice.
Po pridigi je škof zmolil molitev za duhovne poklice, nato se je škofu predstavil bogoslovec Boris Kučko, ki ga je škof nato sprejel za pripravnika za diakonat in prezbiterat. Izročil mu je rožni venec in listino z imenovanjem. Po sveti maši se je zahvalil tudi Borisovim staršem za sina bogoslovca.
Z branjem in prinašanjem darov so sodelovali ministranti, predstavniki redovnikov, redovnic in župnij Ljutomer, Lendava, Gornja Radgona, Beltinci, Turnišče, Martjanci, Veržej in Velika Polana. V znamenje hvaležnosti so prinesli kruh in vino, rožni venec, Sveto pismo, svečo, krstno knjigo, sliko in sol.
V Gospodovo molitev je uvedel Srečko Fras, v pozdrav miru pa ljutomerski dekan Andrej Zrim.
Pri sveti daritvi smo še posebej prosili za nove duhovne poklice in se obenem zahvalili za vse poklicane v duhovništvo in za Bogu posvečeno življenje. Ob koncu svete daritve, se je voditelj Odbora za duhovne poklice zahvalil g. škofu in vsem, ki so sodelovali pri pripravi ter izvedbi molitvenega dneva. V spomin na srečanje so ministranti udeležencem razdelili posebne vrečke, polnjene s soljo, ter pripetim Svetopisemskim naročilom »Vi ste sol zemlje«.     
Molitveno srečanje se je končalo s pogostitvijo, ki so jo udeležencem pripravile župnije Razkrižje, Črenšovci, Odranci, Dobrovnik, Tišina, Cankova, Križevci pri Ljutomeru, Gornja Radgona, Kapela, Martjanci, Turnišče in Pečarovci.

FOTOGRAFIJE

Bogoslovci naše škofije


Molitveni dan za duhovne poklice - knjižica
Molitveni dan za duhovne poklice - naslovnica
Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 torek, 01.01.2019 - torek, 31.12.2019

Dom duhovnosti Kančevci - program

v letu 2019 več ...


 torek, 01.01.2019 - sreda, 01.01.2020

Duhovna oskrba v soboški bolnišnici

Bolnišnični kaplan  je na voljo v nujnih primerih na tel. št. 070 79 79 67 več ...


 sobota, 09.03.2019 - ponedeljek, 09.12.2019

PRIPRAVA na zakon

Priprava na zakon v Škofiji Murska Sobota več ...


 ponedeljek, 29.07.2019

Prva Kozarjeva ura

Molitvena ura za beatifikacijo B. sl. Alojzija Kozarja, za katerega poteka škofijski postopek za kanonizacijo več ...


 ponedeljek, 29.07.2019

Romanje župnijskih gospodinj

na Roglo več ...


 sobota, 17.08.2019

Slovesno čez zlati most

Sv. maša ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom - Beltinci, 17. avgust 2019 več ...


 nedelja, 22.09.2019

Gornja Bistrica: Praznovanje Slomškve nedelje

Za vso mariborsko metropolijo. več ...


 sobota, 19.10.2019

Krašić - Slovensko hrvaško srečanje

v rojstni župniji bl. Alojzija Stepinca več ...

Celotni seznam napovedi