Škofija Murska Sobota
Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Danes hočemo biti vsi zavarovani za starost. Prav, toda ni boljšega in bolj gotovega zavarovanja, kot je dobro vzgojen otrok." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Katere po vrsti so Stopinje 2022?
  30
  40
  48
  50
  51
  52
  60
rezultati anket

Srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov

V soboto, 8. oktobra 2022, bo naša škofija v Beltincih gostila že tradicionalno srečanje Slovencev in Hrvatov pod geslom Skupaj na poti vere in miru.

 

Ker pa na ozemlju naše škofije poleg Slovencev in Hrvatov živijo tudi Madžari, bodo letos na srečanju sodelovali tudi škofje, duhovniki in verniki iz sosednje Madžarske (kakor na prvem srečanju v Mariji Bistrici leta 2003). Na srečanju bodo navzoči tudi gradiščanski Hrvati iz škofije Eisenstadt – Železno (Avstrija).

Vrhunec srečanja bo slovesna sveta maša ob 10.00 uri, ki jo bo daroval naš škof msgr. dr. Peter Štumpf. Pridigo bo imel varaždinski škof msgr. mag. Bože Radoš, ob sklepu sv. maše pa nas bo nagovoril še győrski škof msgr. dr. András Veres. Molitveni program pred sv. mašo se bo začel ob 9.00 uri. Po sv. maši bo kratek kulturni program, ki ga pripravljajo tri folklorne skupine in godba na pihala.

Udeležba na samem srečanju je lahko lepa priložnost za jesensko župnijsko romanje v Pomurje.

 

PLAKATI

Prosimo vas, da plakate, ki jih boste v prihodnjem tednu dobili na župnije izobesite na oglasno desko in povabite ljudi na srečanje. Prav tako vas prosimo, da povabilo na dogodek objavite tudi v župnijskem listu oziroma na spletni strani župnije.

 

PRIJAVE

Prijave za udeležbo na srečanju zbiramo do nedelje, 25. septembra 2022. Prijavite se s priloženo prijavnico. Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov: Škofija Murska Sobota, Pastoralna služba, Gregorčičeva 4, 9000 Murska Sobota ali pa na elektronski naslov: pastoralna.sluzba@skofija-sobota.si . Bolj podrobnejše informacije, povezane s samim srečanjem, boste prejeli po prijavi!

 

MALICA/KOSILO

Na samem prizorišču bo za vse romarje in udeležence tudi možnost malice/kosila, kakor tudi za vse duhovnike in škofe. Vsi tisti, ki se bodo odločili za kosilo, bodo prejeli tudi posebne bone za kosilo. Cena bona znaša 5 EUR. Za diakone in duhovnike je malica/kosilo brezplačno. Prosimo vas, da ob prijavi tudi navedete točno število bonov, ki jih potrebujete za vašo skupino.

 

OBISK POMURSKIH KRAJEV IN CERKVA

Po končanem programu lahko popoldan obiščete tudi katerega izmed naslednji krajev in si tam ogledate tamkajšnje znamenitosti: Odranci, Murska Sobota, Križevci pri Ljutomeru, Radenci in Tišina. Romanje lahko zaključite s petimi litanijami Matere Božje v tamkajšnji župnijski cerkvi.

 

SREČANJE MLADIH

V petek, 7. oktobra 2022 bo v Beltincih potekalo tudi molitveno srečanje mladih iz vseh treh držav, ki se bo začelo ob 20.00 uri (pesem, kateheza, češčenje Najsvetejšega in družabno srečanje pri večerji). Poskrbljeno bo tudi za prenočišče v športnih dvoranah oziroma po gasilskih domovih.

 

Kot dobri sosedje in prijatelji bomo vsi katoličani skupaj molili, prepevali, se pogovarjali, spoznavali in okušali pomursko gostoljubje.  V upanju, da se boste odločili za udeležbo na srečanju, vas prav prisrčno pozdravljamo in vam želimo obilo Božjega blagoslova pri delu v Gospodovem vinogradu!


Aljaž Baša, koordinator srečanja

 

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 sobota, 01.01.2022 - sobota, 31.12.2022

Maševanje in spovedovanje škofa dr. Petra Štumpfa

v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti več ...


 sobota, 01.01.2022 - sobota, 31.12.2022

Dom duhovnosti v Kančevcih

Programi v letu 2022 več ...


 nedelja, 21.08.2022 - sreda, 21.12.2022

Halasovi shodi 2022

Nadaljujejo se Halasovi shodi ... več ...


 četrtek, 01.09.2022 - torek, 11.07.2023

Delavnice molitve in življenja

Več na https://dmz.si/ več ...


 četrtek, 29.09.2022 - četrtek, 08.12.2022

Trimesečni program za žalujoče

Program za žalujoče bo potekal v Radencih od 29. septembra 2022 več ...


 sobota, 08.10.2022

Srečanje Slovencev, Hrvatov in Madžarov

v Beltincih več ...

Celotni seznam napovedi