Škofija Murska Sobota

SPLETNE POVEZAVE ŽUPNIJ

MISEL DNEVA

"Kristus bo prišel, da dokončno odpravi vse hudo in bo zavladalo božje kraljestvo pravice in ljubezni. Prizadevajmo si, da bomo med dobrimi." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

ANKETA

Kje je potekal znanstveni posvet ob 100-letnici združitve?
  v Murski Soboti
  v Črensovcih
  v Ljutomeru
  v Beltincih
  v Veržeju
  v Kančevcih
  v Lendavi
rezultati anket

25-letnica Radia Ognjišče

SPOROČILO ZA JAVNOST IN NAPOVED DOGODKOV

Papež Frančišek v slovenščini blagoslovil Radio Ognjišče ob 25-letnici delovanja
LJUBLJANA, 7. november 2019 - Radio Ognjišče bo v tem mesecu dopolnil 25 let. Praznovanje je tudi tokrat v dveh delih: Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki bo v nedeljo, 24 novembra, in sveta maša, ki bo na dan rojstnega dne, 28. novembra 2019. Ob srebnem jubileju Radia Ognjišče je sodelavce sprejel tudi papež Frančišek.

Obisk v Vatikanu
Papež Frančišek je sodelavce Radia Ognjišče sprejel med sredino splošno avdienco, 6. novembra 2019. Urednica informativnega programa Marta Jerebič je svetemu očetu predstavila, da je Radio Ognjišče katoliška radijska postaja, ki deluje že 25 let. »Ker prihajamo iz Slovenije, ni smela manjkati potica. Papež se je pošalil, češ da se imenujemo Radio Potica in nas nasmejal. Prosili smo ga za blagoslov za radio, za naše družine in poslušalce. Papež je na naše veliko presenečenje podelil blagoslov v slovenščini,« poudarja Marta Jerebič. (zvok blagoslova je v prilogi, ob navedbi vira – Radio Ognjišče – ga lahko uporabite v vašem mediju)
Odgovorni urednik Radia Ognjišče Tadej Sadar je papežu izročil revije Prijatelji Radia Ognjišče. Gre za revijo, ki izhaja dvakrat letno, z njo pa prijatelje seznanjamo z delom v naši hiši, projekti in ostalimi dogodki. »Sporočilo je bilo, da molimo za njega. Prosili smo ga, naj tudi on moli za nas, da smo lahko vsi povezani kot velika družina,« je dejal Tadej Sadar. Papež Frančišek je blagoslovil poseben križ, ki bo visel v prostorih Radia Ognjišče.

Gala koncert v Cankarjevem domu
Na jubilejnem Gala koncertu, ki bo 24. novembra 2019 ob 15. in 19. uri, bosta pevce in glasbene skupine spremljali kar dve glasbeni zasedbi: 60-članski simfonični orkester Cantabile pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in zasedba Kranjci. Da bodo pesmi prišle še bolj do izraza, bo pomagal 20 članski Gala zbor pod vodstvom Tomaža Pirnata. Solisti pa bodo: sopranistki Mojca Bitenc Križaj in Eva Černe, mezzosopranistki Irena Yebuah Tiran in Nuška Drašček, tenorist Klemen Torkar in baritonist Jože Vidic, Alenka Godec, Irena Vrčkovnik, Nuša Derenda, Gregor Ravnik, Slovenski oktet in Kvatropirci. Na koncertu bodo sodelovali tudi radijski sodelavci: Urša Sešek, Petra Stopar, Jure Sešek, Andrej Jerman, Ivan Hudnik in Marjan Bunič. Skozi praznični večer pa bodo z besedo vodili Nataša Ličen, Matjaž Merljak, Jože Bartolj in Blaž Lesnik.

Sveta maša na Brezjah
Zavetnica Radia Ognjišče je Marija Pomagaj z Brezij. Prav zato se bodo sodelavci skupaj s poslušalci in prijatelji zbrali pri sveti maši na Brezjah v četrtek, 28. novembra 2019, ob 10. uri. V slovenskem narodnem svetišču Marije Pomagaj bo slovesno somaševanje vodil predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Škofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska SobotaŠkofija Murska Sobota

Napovednik


 petek, 01.05.2020 - nedelja, 31.05.2020

Šmarnice

Dnevni dostop do šmarnic na spletni strani Slovenskega katehetskega urada več ...


 petek, 01.05.2020 - nedelja, 31.05.2020

Molitev rožnega venca v maju

Papež Frančišek vabi katoličane k molitvi rožnega venca v mesecu maju več ...


 petek, 08.05.2020 - torek, 08.12.2020

Molitveni shodi

ob prvih sobotah več ...


 četrtek, 21.05.2020 - ponedeljek, 21.12.2020

Halasov shod

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Danijela Halasa. več ...


 petek, 29.05.2020 - torek, 29.12.2020

Prva Kozarjeva ura

Vabljeni k molitvi za beatifikacijo b.s. Alojzija Kozarja. več ...


 nedelja, 07.06.2020 - nedelja, 06.12.2020

PRIPRAVA na zakon

Priprava na zakon v Škofiji Murska Sobota po epidemiji več ...


 sobota, 14.11.2020

MLADINSKI FESTIVAL V SLOVENIJI

DOGODEK JE PRESTAVLJEN ZA NEDOLOČEN ČAS več ...

Celotni seznam napovedi